Löparen


Det har kommit till min kännedom att svt återigen har lagt ut dokumentärfilmen Löparen. En film om Markus Torgeby som under en del av sitt liv bodde i en Kåta i de jämtländska skogarna.

Markus har länge inspirerat mig och vi delar många tankar. Framför allt när det gäller det enkla avskalade livet. Vi behöver inte massa prylar för att bli lyckliga. Jag berörde detta lite i mitt tidigare inlägg Värdet av att koppla ner. Jag hade kunnat skriva mer, men istället tycker jag att ni ska se filmen nedan.

Jonas Colting skriver följande om Markus i sin bok “Den nakna hälsan”:

Hans fru jobbar halvtid och själv springer han bara. Det är ett fattigt liv på materiella ting men ett rikt liv i upplevelser, egen tid och grundläggande enkelhet som äger tydliga drivkrafter. I mina ögon är Markus mycket framgångsrik. Och sist jag träffade honom så verkade han också vara mycket lycklig!

För pengar kan man köpa många saker. Fast bara konkreta saker. Det viktigaste i livet, det abstrakta, kan man bara köpa med sitt hjärta.

Uppdatering: Filmen finns inte längre tillgänglig på svtplay men ett kort urdrag kan ses här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.