Nytt år


Jag har aldrig haft några nyårslöften och jag kommer antagligen aldrig att avge några i framtiden heller. Jag tycker inte att man skall vänta tills det blir ett nytt år innan man tar sig an nya utmaningar. Är det något som man vill förändra så gör man det bäst så fort som möjligt innan man tappar motivationen. För mig symboliserar nyåret ingenting. Det är bara en punkt i tiden då vi lägger till ett år till den gamla årsbeteckningen.

Men nyår är ändå en bra punkt att sätta nya mål och blicka ut i fjärran. En tid då dagen börjar bli längre och längre, en tid då vi går mot sommaren, värmen och härligheten.

Mitt träningsmål under förra året var att jag skulle träna minst en timme om dagen, vilket höll i sig ganska bra ända fram till Juni/Juli då jag åkte på en knäskada. Till följd av detta blev Juli en månad med relativt låg träningsnivå. I Augusti var jag igång igen och körde på så att jag i medel låg över en timme om dagen och kände att jag var på gång igen, men i September blev jag återigen störd av en sjukdom som slog hårt mot mig. Det blev några veckors frånvaro från träning, följt av några tunga omotiverade månader. Under December lyckades jag äntligen ta mig upp i 25 timmar och även om det är en bit kvar upp till 31 timmar så känns det bra inför 2013. Min totala träningsmängd för 2012 var 307 timmar.

Eftersom jag misslyckades att uppnå mitt mål förra året, så får samma mål ligga kvar även i år. Alltså att få ihop en träningsmängd på 365 timmar, som samtidigt ska vara av bra kvalitet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.