Dags för premiär


Nu är det inte många timmar kvar. Snart skall skorna fram, kompassen ska trimmas och fokuset vara på topp, för på Fredag drar orienteringssäsongen igång igen med tävlingar i Kristianstads trakten.

Det börjar med en natt med masstart på Fredagskvällen vilket följs upp av en medeldistans på Lördagen och slutligen blir det en långdistans på Söndagen.

Jag kan väl inte säga att jag är jätte taggad inför den inledande natten. Jag har inte sprungit så mycket nattorientering under vintern och de gånger jag gett mig ut har det varit med bristfälligt resultat. Området känns inte heller jättelockande men däremot är det ju alltid kul med masstart. Jag har inga direkta förhoppningar på natten utan tar det mer för vad är.

Medeln på Lördag blir en annan sak. Här förväntar jag mig lite småtrixig terräng med stora möjlighet att springa på under vissa bitar. Jag tror tempoväxlingen kommer att vara avgörande i den här terrängen och det gäller att kunna göra rätt bedömning var man ska ligga på och var man ska ta det lugnt. Jag tror att jag kommer att göra mitt bästa lopp under helgen på medeldistansen.

Helgen avslutas med en långdistans under Söndagen. Förutsättningarna är liknande som för medeln. Jag tror att min största svaghet under det här loppet kommer vara att jag riskerar att tappa fokus. Framför allt framåt slutet av banan, så det är det jag kommer fokusera på den här dagen. Fokus.

Den senaste tiden har det känts ganska bra formmässigt. Det enda som oroar löpformen är den jojoform som jag har upplevt den senaste månaden. En dag kan jag vara i riktigt bra slag och känna mig jätte stark medan nästa dag kan kännas riktigt tung och jobbig. Orienteringstekniskt så är jag mest orolig för att jag ska göra riktningsfel. Jag har inte tränat så mycket orientering som jag hade önskat under vintern, men på de pass som jag har kört har det blivit ganska många riktningsfel. Jag får ta med det till loppen och fokusera extra på de bitarna så ska det nog gå bra.

Nu är det ju officiellt vår så jag hoppas på en härlig, varm och solig helg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.