Hemfärden


Det här inlägget är del 5 av 5 i serien 2015 Fjällvandring i Jämtland / Härjedalen

Nu är det här äventyret över. Sista dagen blev en lugn promenad, mestadels genom ett fjällbjörkslandskap, utmed ån Ljungan ner mot slutmålet Kläppen, där jag även startade det här äventyret.

Det har varit en lång resa. Det känns så längesedan som jag gav mig av, som jag besteg toppen av Helags. Det känns som om det har hänt så mycket, fast det egentligen inte har gjort det. Det är i alla fall en underbar känsla att vara tillbaka. En underbar känsla att tänka tillbaka på de dagarna som har varit. Jag kanske inte har haft det bästa vädret med mig, men samtidigt hade det kunnat vara värre. Man vet ju aldrig när man är i fjällen.

Men framför allt så har jag gjort min första soloresa. Jag vet inte om jag vill göra om det igen, men det har varit givande. Jag har lärt mig en del nya saker. Jag har haft tid att fundera på allehanda saker. Jag har hunnit rensa bort det gamla och funnit det nya. Jag har till och med börjat spåna på nya äventyr som jag vill ge mig ut på. Det ena föder det tredje.

Vad gäller utrustningen så skulle jag kanske ha tagit med mig ett litet större tält. Målet är ju alltid att bära med sig så lite som möjligt, samtidigt så var köket lite väl överdimensionerat för en person, men man kan ju inte köpa nya saker hela tiden heller. Men det finns lite att tänka på där. Jag tänkte exempelvis att jag skulle ta med dunjackan men när jag packade väskan insåg jag att den inte skulle få plats så då hamnade den utanför. Men hade det blivit bara några grader kallare så hade det blivit jobbigt.

Överlag så är jag ändå nöjd. Jag hade en 40 liters väska som vägde 9kg när jag började min resa och då hade jag full vattenflaska och mat för alla dagarna under den inmätningen.

Men nu är det här äventyret över och jag är som sagt glad för den tiden som har varit. Den har givit mig mycket och jag har upplevt mycket. Nu är det bara samla krafterna inför nästa upplevelse.

Mer i samma serie<< Den långa resan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.