Den långa resan


Det här inlägget är del 4 av 5 i serien 2015 Fjällvandring i Jämtland / Härjedalen

Storsylen lockade fortfarande efter gårdagens misslyckade travers. Jag hade därför två planer inför dagen. Om det mot förmodan skulle vara fint väder när jag vaknade upp så skulle jag bege mig upp på Storsylen och sen ta mig tillbaka till Ljungdalen via Helags. Alternativet var att följa den ursprungliga planen och fortsätta österut, mot Gåsån och sen följa dalen ner mot Ljungan.

Det var även det sista alternativet som blev aktuellt, för när jag blickade ut mot Sylarna under morgonen såg jag samma moln som tornade upp sig där som under föregående dag. Vädret var däremot betydligt lugnare och efter någon halvtimmes promenad så sken nästan solen igenom, sen kom en skur och sen sken solen igen.

IMG_3398

Bron över storforsen

Det blev en ganska händelsefattig dag. Den första etappen ner till Gåsån avverkades snabbt och där tog jag även mitt första stopp och fixade lite mat innan jag fortsatte uppåt i dalen utmed Gåsån.Då öppnade även himmelen upp sig och solen sken igenom och lyste upp landskapet. Så även om det inte hände så mycket under dagen kunde jag ändå gå där och förundras över landskapet. För det som inte såg så märkvärdigt ut på håll tedde sig plötsligt helt annorlunda när jag kom närmare och varje gång jag vände mig om fascinerades jag av ny syn. Det handlar mycket om perspektiv i fjällen. Saker kan förändras ganska snabbt utan att man är medveten om dem och plötsligt är det något annat man ser. Ett annat perspektiv.

Det är svårt att beskriva de här skiftningarna. Svårt att genom ord uppleva fjällen. Man måste vara där och se det som är.

IMG_3499

En moränås som slingrar sig genom landskapet ner mot Ljungan

Jag tog mig slutligen till Ljungan genom att sista biten vandra på en riktigt fin ås som slingrade sig fram genom två myrområden. Sedan fortsatte jag ner mot Ljungris och slog läger strax efter Vargtjärnen.

Mer i samma serie<< Templet som sade stoppHemfärden >>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.