Inför Vasaloppet


Imorse, när jag vaknade, tittade jag på klockan det första jag gjorde. Den stod på 07:46. 14 minuter kvar till start om det hade varit imorgon. Visionen av starten for förbi innanför min ögonlock. Massa folk som stakar iväg. Det är nu det ska ske. Imorgon når jag slutet på den här resan. Förhoppningsvis med fanan i topp.

Mitt mål har sedan jag anmälde mig till Vasaloppet i början av November varit att köra under fem timmar. Ett tufft mål med tanke på min bakgrund. Ett mål som jag fram till Moraloppet trodde skulle bli omöjligt, men där väcktes hoppet. Jag kunde klara det. Om bara föret skulle vara bättre än det var så så borde det gå.

Nu visar väderprognosen på ungefär samma förhållande som det var under Moraloppet. Möjligtvis sämre och målet att köra under fem timmar känns alltmer avlägset, men jag ska göra allt för att lyckas.

Jag har förberett mig så gott jag har kunnat. Formen kändes god på löpintervallerna i Tisdags. Jag ägnade hela gårdagen åt att putsa på skidorna. Sedan första Augusti har jag tränat 12 timmar rullskidor och 111 timmar skidor på snö, och utöver det åtskilliga timmar löpning med mera. Nu är det bara den sista biten kvar. Att ta mig från Sälen till Mora. Imorgon klockan åtta smäller det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.