Första skatepasset avklarat


I helgen var jag på besök uppe i Borlänge och passade då på att testa mina nya skidor. Det blev ett pass uppe vid Bergebo. Snötäcket var lite tunt på sina ställen men det gick ganska bra att åka och det fanns stora ytor för skateskidåkning.

Det blev ett kortare pass på Lördagen där jag försökte få in den grundläggande tekniken. Andra växeln visade sig ganska naturlig medan tredje växeln var lite krångligare. Kanske för att jag hade för låg fart. Det kändes som att stakningen blev ganska stressad när staktagen skulle tajma med skären.

Första halvan var det mycket uppåt och det kändes också av med tanke på min dåliga teknik, men på tillbakavägen gick det desto bättre, när det bar av nerför. Då kändes det riktigt kul att susa fram. Jag hoppas komma ut och öva mer under den närmaste tiden men just nu smälter snön bort här utanför huset.

På Söndagen blev det ett pass klassiskt och även här tog det några minuter innan tekniken kom tillbaka, men när den väl satt var det bara att trycka på. De klassiska spåren var tyvärr sämre än fristilsspåren och jag åkte på en rejäl repa i ena skida.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.