Kebnekaise Fjällstation

Kebnekaise fjällstation


Mitt ute bland de karga fjällen ligger den isolerade Kebnekaise fjällstation. Ständigt väntande på nya gäster och nya äventyr. Folk kommer hit av olika anledningar. Vissa vill bara njuta av det vackra landskapet, andra vill bestiga Sveriges högsta berg, några har det bara som ett delmål på en längre färd genom fjällen och ytterligare andra är här för att utmana sig själva.

Aktiviteterna skiljer sig åt mellan vinter och sommar, men platsen är densamma. Vid foten av Kebnekaisemassivet ligger de ensamma husen. Vissa som kommer hit jämför det med Hobbiton. Hobbitarnas (eller hobernas) hemvist. För här är livet annorlunda. Allt är avskalat. Det inger en äkta och genuin känsla. En kamratskap som binder samman främlingar och skapar en stor gemenskap samt ett givet samtalsämne. Har du varit på toppen?

Fjällstationen är som en liten isolerad by där tiden står stilla men där moderniteterna ändå tränger sig in. Här finns en restaurang. Här finns butik, dusch och bastu och framför allt boende. Här sprakar den hjärtevärmande elden. Här finns närheten till naturen och här finns äventyren precis utanför dörren. Här finns allt som behövs för att leva. Vinter som sommar.

Kebnekaise fjällstation

Kebnekaise fjällstation sedd från Skartaklacken

Du har väl inte missat denna pärla i det Lappländska inlandet? Stationen är öppen från slutet av Februari till början av Maj och från början av Juni till slutet av September. Mer info finns på STFs hemsida.

Kebnekaise fjällstation under tidig vinter.

Kebnekaise fjällstation under tidig vinter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.