Skillnader


Jag kommer ihåg att jag för ett antal år sedan satt i stolsliften i Hafjell och tittade ner mot några byggnadsarbetare som arbetade där nedanför och tänkte: “Det är tur att man inte arbetar här.”

Jag arbetade vid tillfället som snickare på västkusten och minns att det kunde vara riktigt kallt och blåsigt när vi gick ute och arbetade. Första rasten hade vi strax innan nio och då ville man inget hellre än att ta sig in i värmen och värma upp sina kalla fingrar och värma upp sin kalla kropp.

Men nu känns allt annorlunda. Nu är det jag som arbetar i fjällen. Jag går ute och grejar utan vantar men fryser knappt ändå om händerna. Jag tycker att den här skillnaden är intressant. Är det för att jag har bättre ämnesomsättning nu och därmed håller min kropp varm enklare? Eller är det helt enkelt så att vintern här uppe är skonsammare än den är nere i södra Sverige?

Själv tror jag på en kombination av båda alternativen. Hade jag kunnat välja hade jag lätt spenderat vintern i norra Sverige och sommaren i de södra delarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.