Keb Classic


Nu börjar det dra ihop sig. Stormarna har fortsatt att lösa av varandra med några dagars mellanrum men samtidigt avtagit i styrka. Mer och mer folk kommer hit på besök i takt med att det blir allt varmare. Framför allt den här helgen. För nu stundar höjdpunkten för många. Det skidalpina äventyret Keb Classic.

En tävling som sträcker sig över två dagar där man tar sig fram med randoskidor mellan olika checkpoints. Bland annat så besöks både Kebnekaises syd- och nordtopp samt Kaskasatjåkka och totalt tas ca 2700 höjdmeter daglige. Tävlingen genomförs av lag med två eller tre personer.

Själv tycker jag att det här med skidalpinism är lite udda och det känns inte riktigt som en sport utan mer som en form nöjesaktivitet. Dessutom är det lite av en materialsport där jag själv inte har särskilt bra utrustning så för min del blir det ingen medverkan. Nog för att det skulle vara kul att åka banan bara för att den innehåller en del intressanta moment.

Men det blir ändå lite tävlande för min del, för jag har blivit övertalad att köra solosprinten som avgörs på Torsdag. Jag kan inte säga att jag är direkt förbered så det får bli lite som det blir. Solosprinten är hursomhelst en individuell tävling som pågår under en dryg halvtimme, dvs en vända upp och ner till storsten, ner till kåtan, vidare runt Kaipak och sen in i mål.

Mer om keb classic finns att läsa på: kebclassic.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.