Kebnekaises sydtopp i vinterskrud

Besök på Sveriges högsta topp


Det här inlägget är del 5 av 10 i serien 2014 Kebnekaise vinter

För två år sedan, när dimman låg tung över kebnemassivet, störtade ett Herculesplan rakt in i kammen som binder samman Kebnekaises nord- och sydtopp. Idag cirkulerade ett annat Herculesplan runt nämda toppar som en manifestation efter denna tragiska händelse.

Idag sken solen över massivet och det var nästintill vindstilla när jag och några till tog oss upp på Kebnekaises sydtopp och observerade det här planet som cirkulerade i luften. Med en sikt som var milsvid och ett väder som knappast kunde bli bättre fick vi en trevlig vandring upp till toppen. Men det bästa med att bestiga toppen på vintern är att när man väl är uppe så är det bara att spänna på sig skidorna och glida ner utmed sluttningarna och idag bjöds det på riktigt fin skidåkning.

En trevlig dag på Sveriges högsta berg helt enkelt.

Singicohkka och Tuolpagorni

Singicohkka och Tuolpagorni

Ovanför molnen

Ovanför molnen

Utsikt från Kebnekaise

Utsikt från Sveriges högsta berg Kebnekaise

 

Mer i samma serie<< SkidturIsklättring i Tarfala >>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.