Lugnet efter stormen


Det här inlägget är del 3 av 10 i serien 2014 Kebnekaise vinter

Idag singlar snön ner lite lätt från den vita himmelen. Det är helt stilla och tyst ute. Till skillnad från igår. Igår härjade stormen här. Den värsta stormen som jag har varit med om. Stora hagelbitar kom flygandes horisontalt genom luften. Vinden var så kraftig att det var svårt att ta sig mellan byggnaderna utan att ramla omkull och snön yrde så att man inte såg mer än några meter framför sig.

Det gjordes ett försök att ta sig hit på skoter men det slutade med att all skotertrafik och skidåkning från stationen hindrades. Ett ganska självklart beslut, för om det skulle hända något i det här vädret så skulle det lätt kunna vara fara för livet.

För min del kändes det som en lite småseg dag. Att sitta inne och kolla på elden kan vara trevligt om man inte gör det för länge.

Men idag är det bättre. Nu är det lugnt och skönt och jag har redan hunnit med ett pass på randoskidorna. Det enda tråkiga var att större delen av all snön hade blåst bort.

Mer i samma serie<< Abisko ice climbing festivalSkidtur >>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.