Isvägg på Nuolja

Slut på festivalen


Ja, då var de här isklättringsdagarna över. Det två senaste dagarna blev lite lugnare rent klättermässigt. Istället handlade det mycket om repteknik. Både igår och idag så begav vi oss av till Nuolja och körde lite ledklättring.

Utsikt från Nuolja bort mot norska gränsen

Utsikt från Nuolja bort mot norska gränsen

Jag tycker att jag har haft en bra långhelg här i Abisko. Jag har lärt mig mycket och tiden har gått väldigt fort så jag är glad att jag åkte hit men framöver blir det antagligen lite vila från isklättringen och idag passade jag på att åka upp till Björkliden och åka lite skidor.

Det stod på hemsidan att det gick ett spår från hotellet men när jag väl kom dit såg jag inga spår där. Men jag drog ändå på mig skateskidorna och gav mig iväg. Egentligen var tanken att få till ett bra klassiskt åk men när jag väl kom iväg så ångrar jag inte mitt val av skidor (Det fanns för övrigt inga klassiska spår) för det kändes så skönt att bara glida fram på de pistade spåren och tekniken satt betydligt bättre nu än den gjorde när jag var i Gällevare så det kändes riktigt kul. Det ända som fanns att klaga på vara att spåren var lite väl tekniska i utförslöporna för att passa mig.

Imorgon blir det i alla fall ytterligare ett skidpass på morgonen, som kanske följs upp av lite isklättring i kanjonen vid fjällstationen, innan det bär av hem mot Keb.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.