Solosprinten


Då var den avgjord. Inledningen på Keb Classic, nämligen solosprinten och som jag skrev tidigare så deltog jag. Jag hade inga ambitioner att vinna och jag hade ingen aning om hur konkurrenterna var men jag tänkte i alla fall att jag skulle försöka vara först upp till storsten.

Jag låg därför på bra under den inledande delen. Tog tidigt täten och drog upp ett bra tempo men jag höll inte riktigt hela vägen. För när jag möte skaren blev det genast tungt och medans jag kände mig som bambi på hal is så blev jag omåkt av två motståndare.

Jag var i alla fall trea upp till storsten och med tanke på att de som körde om mig är två av Sveriges främsta skidalpinster så kändes det inte alltför tungt. Resten av banan gick som den gick. Jag blev omkörd i utförslöpan och förlorade säkert fem minuter bara där men jag tog mig i mål på en fjärde plats. Något som jag är nöjd med eftersom det var första gången jag stod på ett par raceskidor.

Imorgon drar den riktiga tävligen igång och det ska bli kul att följa hur det går för mina vänner som ska vara med och tävla.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.