DM-silver 4


Idag avgjordes DM i medeldistans i Hylte för alla Halländska klubbar. När jag gick igenom startlistan innan loppet tyckte jag att det såg ganska tufft ut och jag visste att jag var tvungen att ligga på om jag skulle kunna knipa en medalj. Två minuter bakom mig hade jag även Kalle Johansson, som var min egen, och antagligen alla andras, förhandsfavorit. Så jag tänkte att jag måste försöka hålla honom bakom mig så länge jag kan. Det är alltid en liten sporre när man vet att det är någon som jagar bakom en.

Planen var att gå ut hyfsat lugnt, till första, och sen brassa på rejält under resterande delar av banan. Första gick lite stapplande och jag kom direkt in i ett grönområde men tog den ändå lätt och som planerat så ökade jag sen farten och låg på riktigt bra till tvåan.

Inledningsvis var det ganska brötigt med mycket grenar längs backen, vilket speciellt kunde karakteriseras mellan trean och femman. Jag tyckte det gick riktigt bra inledningsvis. Visst jag lade några sekunder vid trean och ytterligare några vid nian, men det var inget att tala om. Jag kände att jag kunde ligga på ganska bra men trots det så kände jag att jag saknade det där sista trycket.

Dagens karta med mitt gps-spår inlagt.

Dagens karta med mitt gps-spår inlagt. Klicka för större bild.

Tolfte kontrollen kan på kartan se ganska lätt ut. Kanske var det det som lurade mig för här tappade jag nästan en minut på jagande Kalle. Själva sträckan var väldigt brötig och när jag närmade mig kontrollen trodde jag att den skulle ligga öppet så att jag skulle se stenen som var kontrollpunkten ute på fältet. Men det gjorde jag inte, så jag blev konfunderad och var tvungen att stanna. Där förlorade jag viktiga sekunder och när jag väl hittade kontrollen slängde jag en snabbt blick åt sidan och fick se Kalle kommande löpandes.

Efter det hängde vi ihop resterande delen av banan, men jag är ändå nöjd med att jag till slut lyckades ta mig förbi honom och att jag var först över mållinjen, även om jag totalt hade två minuter sämre tid.

Kalle vann. Inte helt oväntat. Men min tid räckte till en fin andra plats vilket jag är nöjd med. Det kändes betydligt bättre idag än det gjorde för två veckor sedan. Imorgon är det stafett-DM. Vi får se om vi kan vara med och utmana om medaljerna där också.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “DM-silver