Stafett-DM


Eftersom jag igår hintade om att jag skulle springa Stafett-DM idag så får jag väl skriva något om det även om jag mest vill blicka framåt.

När jag gick upp i morse kände jag mig lite trött i benen. Inget allvarligt men det kändes att jag hade tagit ut mig under gårdagen och den känslan tog jag med mig genom hela loppet, men det var inte den tröttheten som jag skrev om tidigare, utan snarare en fysik trötthet som jag gärna välkomnar, för då vet jag att jag har tagit ut mig.

Jag hade i alla fall tilldelats första sträckan av tre. Min taktik inför dagen var att ta det ganska lugnt inledningsvis och mest flyta med, för att efter ungefär halva banan sätta in en stöt och dra ifrån och sedan vinna sträckan. En lätt taktik i teorin, men den höll inte så länge.

När startskottet ljöd över fältet tog jag snabbt upp kartan och läste in mig medan vi sprang till startpunkten. Jag tog det ganska lugnt. Första kontrollen var ganska lång där tre fjärdedelar av sträckan var väglöpning. När jag närmade mig startpunkten låg jag fyra och då tyckte jag att det gick lite väl långsamt så jag tänkte: Äsch, jag kör. Jag gick snabbt upp i tät och drog iväg upp på stigen, men av någon anledning kommer jag in på en stig som inte finns med på kartan. Jag följer den men inser snart att jag är fel och bestämmer mig för att springa rakt genom ett grönområde och kommer snart ut på en väg. Problemet är bara att jag inte kommer ut på den väg som jag tror att jag har kommit ut på, så det bär av åt helt fel håll.

Och så fortsatte det hela loppet. Jag hade inte alls koll på riktningarna och gjorde många riktningsfel. Jag lade några minuter här och några där och när jag dessutom skulle jaga ikapp mina tappade minuter så gick det inte bättre direkt.

Det jag kan ta med mig från den här tävlingen är i alla fall att det kändes bra fysiskt. Under slutdelen av banan sprang jag bra, men vad hjälper det? Det jag saknade idag var helt enkelt fokusen. Jag får arbeta på det och jag måste bli bättre på att ta ut riktningarna efter kontroller för riktningsfel är det vanligaste felet jag gör. Jag får väl helt enkelt komma på en bra övning som övar det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.