Karta skapad med Karttapullautin

Varbergskarta på gång


Det finns få bättre inspirationskällor för träning än en bra karta, så nu kände jag att det var på tiden att ta fram en ny karta över Varbergsområdet. Jag och The rocket tog tidigare i år fram en karta över hela Kungsbacka kommun, och lite därtill, med hjälp av programmet Karttapullautin. Jag har sprungit en del på den men eftersom jag inte längre bor i Kungsbacka så kommer den inte till särskilt mycket användning.

Varberg har mycket att erbjuda. Det ligger nära kusten med allt vad det innebär, men det ligger också mitt i ett platt odlingslandskap. På lerjordar från den gamla havsbottnen. Vilket innebär att det egentligen inte finns några områden i närheten av staden som jag ser som särskilt inspirerande. Men kommer man bara några kilometrar inåt landet så möts man av ett ganska kuperat landskap med fina skogar där det är betydligt mer lövskog än vad jag är van vid och det är de här områdena som jag vill utforska närmare. Jag arbetar exempelvis en och en halv mil norr om själva staden och på vägen hem passar det sig utmärkt att ta en liten avstickare till något fint skogsparti.

Kartan som generas av Karttapullautin är inte någon tävlingskarta. Det är ingen karta som man kan köra teknikpass på, men det är en duglig karta om man vill ge sig ut på ett långpass. Man får räkna med att den inte stämmer till hundra procent. Man får räkna med att man springer in i ett grönområde eller kommer ut på ett hygge som inte är med på kartan, men om man vill utforska nya ställen eller bara ta ett lugnt löppass så är den perfekt.

Karta skapad med Karttapullautin

Exempel på karta skapad med Karttapullautin i ett område norr om Varberg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.