25manna


Nu är hösten här. De gyllengula bladen faller från träden och solen skiner över en blöt arena. Med 25manna kommer alltid hösten. Eller precis därefter.

Tävlingen började en frisk och klar morgon. Klockan nio sprang nästan 400 damer ut på förstasträckan och själv gav jag mig ut på andrasträckan ca fyrtio minuter senare. Jag kände mig stark i kroppen, så jag låg på hårt från start. Kanske lite väl ambitiöst när jag nästan spurtade mot startpunkten. Men målet var inställt. Jag ville plocka så många platser jag bara kunde och det gick bra. Jag passerade flera under början av loppet. Jag kände mig stark och orienteringen flöt på bra.

När jag närmade mig femte kontrollen gjorde jag loppets enda miss och den var inte större än en halvminut. Jag kom med ett gäng som hade en annan gaffel och bröt mig ut från den klungan lite för sent, så jag kom lite snett in mot femte kontrollen. Gjorde ett litet paralellfel innan jag var på banan igen.

Jag fortsatte. Kämpade på. Tog några platser till in mot varvningen. Det var här det började bli tungt. Riktigt tungt. Jag var trött och sliten och när jag vecklade upp kartan insåg jag att jag hade halva banan kvar.

Eftersom jag insåg att jag började tappa mot de runt omkring mig istället för att ta in så bestämde jag mig för att jag i alla fall inte skulle tappa klungan som jag låg i. Men det gjorde jag, och jag följde upp det med ett dåligt vägval. Några som jag hade sprungit om kom ikapp mig och vi blev ett litet gäng som avverkade den sista slingan tillsammans. Jag hängde mest med.

Jag var rejält trött när jag kom in på upploppet men jag kämpade mig hela vägen till växlingen, i så hög fart som jag mäktade med. Jag är definitivt nöjd. Jag kunde inte gjort det så mycket bättre och jag var helt utmattad när jag kom i mål.

Alla i laget gjorde bra insatser och vi slutade på en 121 plats, trots att vi bara hade två seniorer i laget. Tillsammans hade vi en trevlig dag under höstsolen som spred sitt ljus över den något blöta arenan. Imorgon väntar en medeldistans och kanske säsongens sista tävling.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.