Lantmäteriets karta


Jag skrev för ett tag sedan om Sveriges länskarta, men nu har det kommit till min kännedom att det här egentligen bara är en del av den karttjänsten som Lantmäteriet tillhandahåller. På Lantmäteriets karta kan man förutom den topografiska kartan, som ingår i Sveriges länskarta, även se Ortofoto, Terrängkartan, Fjällkartan, Vägkartan, Översiktskartan och Sverigekartan. Det bästa är att alltihopa är fritt för vem som helst att bruka. Dessutom finns det funktioner för att rita upp en rutt, mäta sträckor och även skriva ut kartan, så det är helt perfekt om man ska planera en vandring, en löptur eller en MTB runda.

Om man istället vill åka utomlands så finns det kartor även där. För Norge kan man ta en titt på Kartverkets karta och i Finland kan man använda sig av utflyktskartan. Det finns även en karta över Schweiz och en karta över Storbritannien. Tips på andra kartor tar jag gärna emot.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.