Mot Vålådalen


Det här inlägget är del 3 av 4 i serien 2015 Löparresa i Jämtland under Midsommar

När jag vaknade upp den här morgonen kände jag mig ganska sliten. Det var inte det att jag var jättetrött i kroppen, utan kanske snarare att kroppen var ganska tom på energi. Vi tog en snabb frukost innan vi förberedde oss för avgång. Solen sken redan starkt när vi begav oss av och sprang över den vida kalfjällsslätten ner mot Vålådalen.

Eftersom kroppen var så slut på energi gällde det att inte stanna. Koppla in pannbenet och bara köra på. Ungefär halvvägs kom vi fram till skogspartiet ner mot Vålådalen. Här ändrade stigen helt karaktär och vi trädde ner i ett utbrett barrskogsområde. Det flöt på allt bättre. Att det dessutom sluttade ganska bra nedför var ju även det en fördel. Annars blev det några energipåfyllningsstopp längs vägen. Att äta fjällgormetmiddagar och konservmat kanske har sin charm men det bidrar inte så mycket till energitillförseln.

I Vålådalen blev det ändring på det. Eftersom det var en såpass kort etapp kom vi fram redan till lunch och kunde fylla på depåerna både med en lunch, middag och en frukost inför nästa etapp. Eftersom dagen bjöd på så fint väder hann vi dessutom strosa runt hela eftermiddagen i Vålådalen.

Mer i samma serie<< Midsommarafton i VålåstugornaÖver Ottfjället till Edsåsdalen >>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.