Nytt träningsmål 2014


Jag har funderat lite på det här med träningsmål inför 2014. 2012 och 2013 hade jag som mål att träna 365 timmar under året. 2013 lyckades jag medan jag under 2012 misslyckades.

Men att bara basera sin träning på timmar är egentligen inte det bästa. Jag noterade att jag under 2013 ägnade mycket av min tid på distanspass och distanspass är givetvis bra. Jag tror på att det är bra att kombinera kvantitet med kvalitet men det var just kvalitén som jag kände att jag saknade under förra året. Det blev lätt att jag tänkte att jag behövde timmar och gav mig ut på ett långpass.

Dessutom så blev träningen väldigt ensidig. Att det blev mycket löpning var ju inte oväntat, men under tidigare år så har även jag cyklat en del under somrarna men i år var jag mer låst när jag spenderade sommaren på Keb, men där utvecklade jag istället en bättre styrka i uppförslöpning vilket jag märker av så här i efterhand.

Att sätta ett mål att jag ska träna ett visst antal procent av en viss typ av träning tror jag inte på men jag ska i alla fall sträva efter att träna mer varierat. Och sen var det de här med timmarna. Jag tror inte att jag orkar träna så värst många fler timmar under det här året än vad jag gjorde under det förra. Utan jag får istället fokusera mer på kvalitet. Målet blir därmed att jag ska träna 365 timmar även i år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.