Andra dagen i Gällivare


Nu har det gått över ett dygn sedan jag steg av tåget vid Gällivare station och jag har redan hunnit med tre skidpass. I morse var jag liksom igår ute och övade på min skateteknik. Eftersom jag inte har några erfarenheter från skate från tidigare vintrar så är inte tekniken på topp. Eller rättare sagt den är väldigt dålig och jag har inte lyckats gå på tredje växeln längre än några stavtag men jag känner i alla fall att det börjar bättra sig.

Jag efter ett träningspass i Gällivares kyla

Jag efter ett träningspass i Gällivares kyla

Skate var betydligt svårare än vad jag trodde att det skulle vara. Det känns som om det borde vara ganska naturligt, ungefär som att åka skridskor men att få in stavrytmen och balansen kräver viss färdighet.

Om kylan var min värsta motståndare igår så känns det nu som om jag har besegrat den. Jag tog en tur in till centrum och köpte mig en värmeväxlaransiktsmask från airtrim. Dessutom garderade jag mig med både dubbla handskar och sockar. Detta tillsammans gjorde att mitt andra pass för dagen blev riktigt svettigt. Jag tog då fram de klassiska skidorna och gav mig av söderut och hamnade slutligen vid Hellnerstadion där jag fick bekänna färg i det tunga elitspåret.

I morgon blir det förhoppningsvis ett längre klassisk pass på förmiddagen och sen ett teknikpass i skejt vid skymning. Blir till att hoppas att de kör om vissa spår under natten bara. Börjar bli ganska mycket nysnö i dem nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.