Fisketur


Redan förra helgen tänkte vi bege oss av på en fisketur. Tanken var då att vi skulle åka till sjöarna söder om Skartamassivet men då vi vid tillfället saknade pimpelspön blev det inget med den färden. Men under veckan har vi fått tag på några pimpelspön så idag bar det av.

Ända sedan vi kom hit så har det varit både klart, kallt och vindstilla men imorse när vi vaknade singlade små snöflingor ner från himmelen och dimman hade sänkt sig ner över dalen samtidigt som temperaturen hade stigit något.

Hursomhelst så begav vi oss av. Vi åkte bort åt Nikka hållet. Svängde av efter Skartamassivet och fortsatte upp mot Savuvaggi. Tanken var att vi skulle åka vidare ner till Skartasjöarna men med tanke på dimman så insåg vi att det kunde vara ganska dumt att åka vidare om dimman skulle bli värre så vi stannade vid Savujärvi.

Pimpelfiske på Savujärvi

Pimpelfiske på Savujärvi

Här borrade vi upp våra första pimpelhål och började pimpla. Tyvärr så hade vi ingen bra agn tillgänglig så vi tog det vi hittade i frysen. En fryst korv. Vi testade med den men det kändes inte riktigt bra och inte heller fick vi någon napp.

Men när vi satt där slutade snöfallet och dimman lättade ganska snabbt. Snart sprack himmelen upp och ett slående landskap visade sig. Vi bestämde oss då för att dra vidare söderut, ner mot Skartasjöarna. Det var också nu som vi för första gången möttes av solens sken. Det blev en stunds njutning i det underbara landskapet innan vi drog vidare.
När vi kom ner till en av Skartasjöarna tog vi en kortare fika innan vi borrade upp tre nya hål och satt där och pimplade ett tag. Tyvärr utan framgång och klockan tickade på så vi hann inte med någon längre stund om vi skulle hinna hem innan mörkret föll. Det var bara att packa ihop och bege oss av hemåt igen men det blev en trevlig tur.

En härlig dag på fjällen som avslutades med en varm bastu när vi kom tillbaka till fjällstationen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.