Träning på Keb


När vi kom hit för nästan tre veckor sedan så kändes det ganska tungt på träningsfronten. Först hade vi inget vatten. Det var svårt att åka längdskidor för det var så smala spår och några alpina skidor hade jag inte tillgång till. Men nu börjar det kännas bättre.

Under den här veckan har det i alla fall blivit ett pass om dagen. Det har varit lite blandad kompott med intervaller på spinningcykeln, styrketräning på gymmet, lite löpning på skoterleden men idag var det återigen dags att plocka fram skidorna.

Jag började dagen med att ta skotern ner mot laddjujavri där jag spände på mig skateskidorna och gled genom det vita landskapet. Tekniken börjar komma alltmer men det är fortfarande lite klurigt med tredje växeln och det blir inte lättare när det är hårda spår efter skotrarna som skidorna lätt glider in i. Men idag sladdades i alla fall leden till Nikka, så imorgon borde det vara betydligt lättare att åka.

Nu har jag också lyckats få tag på ett par randonneskidor så jag tyckte att det var på tiden att testa dem. Det var i och för sig ganska dimmigt och lätt snöfall så sikten var inte särskilt god men jag tog mig ändå upp en bit på Kebnetjåkka innan jag vände om och begav mig av neråt igen. Den dåliga sikten gjorde dock att jag inte såg en liten puckel som jag föll på och vred till knäet lite grann på. Inget allvarligt men det känns av lite så här i efterhand.

Imorgon hoppas jag på klarare väder och att vi blir ett litet gäng som beger oss ut och åker lite skidor. Nu blir det snart mat och sen en bastu på det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.