Leirungdalen


Det här inlägget är del 4 av 6 i serien 2014 Jotunheimen

Idag var det kallt ute. Redan innan jag steg upp började jag huttra i sovsäcken och när jag väl kom upp blev det inte bättre. Det är en viss charm med att leva i det fria men det har även sina nackdelar.

Hursomhelst, idag var det dags för veckans längsta pass. 35 kilometer blev det till slut. Vi började med att ta färjan över Gjendes till Gjendebu. Där började vi vårt hemlängtanpass tillbaka till Gjendesheim genom att ta oss söderut, upp till svartedalen. En stenig dal med några avlånga fina sjöar.

Dimmigt men härligt i svartedalen

Dimmigt men härligt i svartedalen

Efter ungefär en mil vek vi av och gjorde dagens andra klättring upp mot Lierungdalen. Vi kom därmed till veckans stenigaste område. Men när vi väl passerat leitungsjöarna ändrade landskapet karaktär till mer låglänt terräng. Här var det betydligt frodigare och riktigt fint att springa. Dessutom var det svagt nerför utmed en bäck nästan hela vägen.

IMG_2079

Frodigt glaciärlandskap i övre delen av Leirungdalen.

En tung vecka tär på krafterna. Nu är det bara två dagar kvar och idag var vi riktigt trötta när vi kom tillbaka till tältet. Som extra lyx passade vi därför på att ta veckans första dusch. Det kändes riktigt skönt att slippa hoppa i det kalla vattnet en mulen och blåsig dag som denna.

Mer i samma serie<< Mot GjendesheimBesseggen >>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.