Sista dagen i Gjendesheim


Det här inlägget är del 6 av 6 i serien 2014 Jotunheimen

Den gångna veckans prövningar kändes i kroppen igår när jag vaknade. Vi hade inga större planer för dagen. Mats gav sig av på en promenad medan jag och Micke tog en lättare tur upp på grannberget, Gjendehöe, på andra sidan sjön.

Det är bara att konstatera att vi har haft en underbar tid i de norska fjällen. Jag minns tillbaka till stunden på Galdhöpiggen när molntäcket bara sprack upp. Och samma sak på Glittertind. Den krafttörstande ansträngningen när vi sprang över Besseggen. En härlig vecka helt enkelt och redan går funderingarna vart och när vi ska åka nästa gången.

Det finns ju stora delar kvar att upptäcka. Tråkigt nog fick vi aldrig besöka Surtningsue som enligt guide Mats är den topp med bäst utsikt i hela Jotunheimen. Tur att man kan besöka Norge fler gånger.

Det stundar oväder. farväl Gjendes.

Det stundar oväder. Farväl Gjendes.

Nu är jag påväg mot Kebnekaise. Vi får se när jag kommer fram. Man vet ju aldrig när man åker med SJ.

Mer i samma serie<< Besseggen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.