Det sällsamma mötet med stillheten


Ibland infinner sig den där känslan av totalt lugn. En känsla som jag tror upplevs alltmer sällan i dagens samhälle. Jag upplevde den idag mitt under ett träningspass. Jag kom ner mot en vacker sjö där solljuset glimmade mot den spegelblanka blå ytan. Helt plötsligt inser jag att skon sitter lite löst och stannar för att knyta om den.

Det är då lugnet sköljer över mig. Jag kommer helt plötsligt tillbaka till verkligheten. Det är tyst. Det enda som hörs är bruset från en avlägsen väg. Skogen som jag befinner mig i glimmar fortfarande grönt. Det är helt lugnt och stilla. Jag suger in det totala lugnet och de härliga dofterna medan jag knyter mina skor. Sen reser jag mig upp och tittar mig omkring. Blickar ut över sjön. Sveper med blicken över omgivningen och suger in känslan. En tanke slår mig. Här vill jag bo. Här vill jag vara. Tänk att varje dag kunna insupa den här känslan. Jag stannar där någon minut innan jag springer vidare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.