När vinden vänder men regnet faller


Det var längesedan jag kände mig så lätt och snabb som jag gör nu. Jag kan springa långt utan att bli alltför trött. Jag kan pressa mig hårt men återhämtar mig snabbt. Innan jag ska bege mig ut kan jag känna mig riktigt seg, men när jag väl kommer ut och tar de där första stegen spritter det i kroppen av energi. Det är en härlig känsla. En känsla som jag inte upplevt på flera år.

Det är som en pånyttfödelse som tyvärr bara avspeglar sig för just löpningen. Annat är det med motivation. Jag tror det har varit alldeles för mycket den senaste tiden. Ingen ro och ingen vila. Det är härligt ett tag men sen tar det över en och gör en till en maskin. Nu känner jag mig istället helt orkeslös. Trött och utbränd. Det tar emot vad jag än ska göra. Det tar emot när jag ska ut och löpa, även om det vänder när jag väl börjar. Det känns motigt och mörkret gör mig trött.

Jag längtar tillbaka till sommaren och ljuset. Till värmen och friheten. Till variationen och nya äventyr. Jag hoppas att jag ska kunna ta med mig den här positiva känslan hela vägen. Jag hoppas att jag har hittat ett svar.

För ungefär fyra månader slutade jag att äta gluten. Jag vet inte om det är det som har bidragit. Jag har länge vetat att min mage blir sämre om jag äter gluten och jag har periodvis undvikit det. Jag ringde vårdcentralen och hörde om jag kunde göra tester men fick som svar att det var åtta veckors väntetid. Eftersom man måste äta gluten en period innan testerna görs så skippade jag dem och upphörde helt enkelt att äta gluten. För mig var det inget långt steg, eftersom jag aldrig åt bröd hemma och eftersom pasta är lättersättligt. Nu har jag dessutom en bra anledning att tacka nej till bakelser och annat onyttigt tilltugg.

Det återstår att se om formen håller i sig och om motivation återvänder. De senaste åren har jag nämligen känt mig bättre under den kalla årstiden än under den varma. Nu närmast går jag och väntar på att den första snön ska falla. Antagligen förgäves, för än har inte temperaturen sjunkit under nollan, och inte verkar det bättre framöver heller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.