Sveriges länskarta över Tänndalen

Sveriges länskarta


Kartor är ju alltid kul! Därför tänkte jag tipsa om en ganska ny karttjänst som kan vara ett komplement till exempelvis Google maps. Det handlar om Sveriges länskarta som släpptes för någon månad sedan. Det som skiljer den här karttjänsten mot andra aktörer är att man får en ganska detaljerad kurvbild, vilket kan uppskattas om man exempelvis vill vet hur terrängen ser ut på ett visst ställe eller då man vill avgöra hur hög en höjd är.

När man exempelvis planerar en fjällresa så är den perfekt. Det går snabbt att få sig en tydlig uppfattning av området som man ska besöka samtidigt som man smidigt kan lära sig namnen på diverse toppar, sjöar och dalar. Vill man vet mer om ett visst område är det bara att zooma in. Om ni inte redan har besökt kartan kan jag rekommendera att ni gör det. Jag har redan använt den ett antal gånger.

Sveriges länskarta över Tänndalen

Sveriges länskarta över Tänndalen i Funäsfjällen

Länk till Sveriges länskarta

För andra liknande kartor se även inlägget Lantmäteriets karta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.