Framme på Keb


Det har hänt mycket de senaste två dagarna men nu är jag äntligen här. Tillbaka på Kebnekaise fjällstation efter några månaders frånvaro och allt är sig likt. Nästan. Det är bara lite snöigare än jag vad mindes det.

Igår åkte jag från Gällivare och landade i Kiruna där jag mötte upp med Erik, Patrik och Christina. Tillsammans spenderade vi dagen i Kiruna med alla tänkbara uppgifter som behövde fixas innan vi gav oss iväg ner mot Nikka.

Väl i Nikka stötte vi på lite trubbel då en av skotrarna inte startade. Ett fel som visade sig bero på att en kabel till tänningslåset hade gått av. Ett problem som vi utan verktyg lyckades lösa efter fyra timmar. Att vi var förvisade utomhus och att det var -30 grader gjorde inte heller saken lättare.

Men så i morse startade de båda skotrarna och vi gav oss av mot fjällstationen med all vår packning på släp och sedan vi kom hit har vi arbetat för att väcka liv i den dvalande fjällstationen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.