En tung helg


I helgen var det Hallands 3-dagars som gällde. Tävlingen började under fredags eftermiddagen och fortsatte ända fram till Söndagen. Jag kände mig ganska peppad inför den här tävlingen. Det var ju ändå sista tävlingen innan O-ringen och jag ville kunna känna att formen var på väg uppåt efter att ha haft en ganska tung period ända sedan början av Juni.

Jag började känna på formen redan på Torsdagskvällen. Jag gav mig ut och körde ett kort fartlekspass. Jag låg på ganska bra under inledningen. Gjorde några rusher. Till en början tyckte jag att inte att kroppen svarade helt bra, men sen fram mot slutet så kändes det ändå rätt bra. Passet varade i ca 20 min och jag kände att jag hade fått bekräftelse på det jag hoppades.

Så när starten gick dagen efter kände jag mig riktigt fräsch i kroppen. Allting kändes väldigt lätt. Jag kunde ligga på bra utan att egentligen känna någon trötthet. Och orienteringstekniken satt fint. Allt kändes bra. Ända tills sjätte kontrollen.

Mellan sjätte och sjunde började jag tappa fart och fick pressa mig alltmer för att hålla uppe farten. Det var en lätt kontroll så det var bara löpning som gällde, men det gick tungt. Jag tänkte att det bara var en svacka, men det blev värre. När jag tagit sjuan fortsatte jag norrut mot åttan. Det meterhöga gräset kändes nu väldigt tungt och uppförsbacken gjorde inte saken bättre. Krafterna sinade snabbt. Jag tappade kartkontakten och började gå lite snett men rättade snabbt till felet. Men det var här det började.

Följande kontroller var några kortsträckor som var hyfsat lätta, men vid det här laget var jag så trött att jag inte längre orkade koncentrera mig på kartan. Jag gjorde småmissar, förlorade någon minut. Läste till fel kontroll, förlorade ytterligare en minut. Jag avslutade ändå loppet på ett bra sätt, men när jag kom i mål kände jag mig trött och lite vimmelkantig.

Följande dag tänkte jag att jag skulle göra ett fokuserat lopp och satsa på att springa in några placeringar. Det var en bana som passade mig bra med många runtvägval och mycket vägar. Det började ganska bra. Jag låg på bra till andra kontrollen och kände mig pigg när jag sprang på vägen, men snart började krafterna sina. Redan till trean började jag känna mig lite seg och sen när långsträckan till femman väntade så var jag helt slut. Det fanns inget att ge. Jag fick se mig ifrånsprungen på vägpartierna. Jag tog mig runt men det var inte mycket mer än så. Att jag dessutom förlorade både fokus och motivation gjorde ju inte saken bättre.

Tredje dagen var det jaktstart. Regnet hade fallit under hela natten och fortsatte under dagen. Det var blött i skogen och rätt som det var kom det en skur som sköljde över oss. Jag gjorde ett ganska stabilt lopp men kom aldrig över gränsen för distansfart så det tog sin lilla tid att ta sig runt banan. Det bjöds i alla fall på en fin om än krävande bana den sista dagen.

Det känns lite tungt nu med en sådan här uppladdning inför O-ringen, men det är bara att ta nya tag. Idag har jag känt mig riktigt trött, så jag tog en längre tupplur under dagen och  hoppas på att kunna återhämta mig nu under veckan som kommer så att jag kan vara tillbaka i någorlunda form till O-ringen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.