Toppröset på Kaskasatjåkka

Kaskasatjåkka


Det här inlägget är del 4 av 4 i serien 2014 Kebnekaise sommar

Idag blev det en tur till Kaskasatjåkka, Sveriges fjärde högsta berg som ligger norr om Tarfaladalen och Tarfalastugan. Kaskasatjåkka är inte världens mest charmerande berg. Det är stenigt och mycket rullgrus när man ska upp men när man väl kommer upp finner man snabbt lugnet tilltalande.

När Kebnekaise dagligen besöks av hundratals personer ger sig bara ett fåtal upp på denna topp. En dag som denna när himmelen är helt klarblå och luften är varm kunde jag sitta däruppe själv och njuta av utsikten. Jag såg Kebnekaises båda toppar. Jag såg Sielmmacohkka. Jag såg bergen på den norska sidan gränsen.

Sen att Kaskasatjåkka är tråkig att bestiga är ju en annan sak. På vägen ner passade jag på att ta en sväng om Tarfalastugan och hälsa på Lars, där bjöds det även på sedvanlig fika. Tack för det 🙂

Mer i samma serie<< Isgrottan vid Kebnekaise

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.