Skridskoåkning på Vällan i soluppgången

Skridskopremiär


I veckan som var så började isen äntligen lägga sig på sjöarna i Falun och det var dags att bege sig ut och åka lite skridskor. Det är när isen precis har lagt sig som den är som finast att åka på och det gäller att passa på innan snön lägger sig på isen, så att man kan njuta av svartisen. Så det gäller att vara på tårna om man ska åka de finaste åken.

I år var det lite speciellt för det har varit en varm höst och det tog ända till december innan isarna började lägga sig och när det väl skedde så gick det över en natt. De flesta sjöarna frös till samtidigt. Normalt så fryser vissa sjöar först och sedan kommer någon annan nästa vecka men nu kom alla på en gång, så det var en kort skridskosäsong för alla som vill åt svartisen.

Som lite skridskopropaganda så har jag satt ihop en film från de två dagarna som jag var ute och åkte. Jag var även ute två gånger under helgen då var det också fint men då hade snön redan fallit på isen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.